Procesul tehnologic este foarte amplu daca ar fi să intram in detaliile sale.
Sucul de mere, respectiv mustul se obtine prin presarea directa a merelor dupa ce acestea au fost sortate si spalate. Aceasta presare se realizeaza la rece cu ajutorul unei hidroprese.
Apoi sucul de mere va fi depozitat in tancuri de inox închise aseptic unde se va realiza o fermentatie lenta. Tancurile de fermentare sunt prevazute cu sisteme de racire pentru a putea controla intensitatea fermentatiei. Acest echipament ne permite sa pastram o temperatura in jur de 11 grade, ceea ce mentine sub control nivelul de intensitate al fermentatiei Obtinem astfel o fermentatie calma si indelungata cu ajutorul careia vom pastra aromele subtile ale fructelor.
Dupa o fermentatie de aproximativ doua luni si dupa diverse procese de filtrare si deburbare a levurilor, care se vor dovedi necesare in functie de alalizele de laborator, se va incheia prima etapa a fermentatiei.
Apoi mustul fermentat va fi imbuteliat in sticle unde se va desfasura cea de-a doua fermentatie, ocazie cu care vom obtine gazificarea naturala si spuma specifica. Aceasta a doua fermentatie va dura una-doua luni timp in care cidrul se va matura si va ajunge la rezultatul dorit.
A doua fermentatie, cea din sticle, poate fi inlocuita in cazul cidrului industrial prin adugare de CO2. Pentru aceasta la momentul imbutelierii in sticle, odata cu cidrul se adauga si dioxidul de carbon care ii va oferi o gazificare cu bule mai mari si care sunt eliberate mai rapid din bautura in comparatie cu dioxidul de carbon obtinut prin reteta normanda pe calea mai lunga si anevoioasa a fermentatiei secundare in sticle..
………………………………
Foarte important de transmis este ca produsul nostru este artizanal, craft, ceea ce inseamna mai atent produs, autentic, cu ingrediente naturale (doar suc din mere) spre deosebire de cele de pe piata care sunt din concentrat si arome,
Cidrul nostru este fara zahar spre deosebire de cel industrial care are zahar sau siropuri adaugate
Cidrul nostru este fara gluten
Cidrul spre deosebire de vin dar mai ales de bere are foarte putine calorii, ceea ce il face sa fie o bautura mai sanatoasa si o alegere buna pentru persoanele care tin la sanatatea lor si aleg sa bea responsabil
Sustinem producatorii locali penrtu ca materia prima este cumparata de la livezi din regiune. Sustinem economia locala si la randul lor cosnumatorii trebuie sa constientizeze faptul ca cumparand produse locale contribuie la dezvoltarea economiei locale.
Consumul de alimente din proximitate are efect si in ceea ce priveste ameliroarea conditiilor de mediu.